Klantcase HEMA franchisenemers

Scope bedient al jarenlang franchisenemers van de HEMA. Een van de oudste klanten zijn broers Rick en Marco van der Weijden. Hun ouders waren al klant van de voorloper van Scope!

https://www.scopeservices.nl/wp-content/uploads/2022/11/46d735dd3e00af5237533605bd8ba4e0.png

De onderneming van Marco

Marco heeft twee winkels in Hoofddorp, waaronder één van de grootste franchisewinkel van Nederland. Hij runt deze winkels met zijn vrouw en zijn twee zonen die recentelijk zijn toegetreden als ondernemers. Rick runt in totaal samen met zijn zoons, dochters en zijn vrouw tien winkels in het zuidwesten van Nederland. Rick en Marco zijn echte retailondernemers.

Echte retailondernemers

Dat zij retailondernemers zijn, zit hun bloed. Rick is echt een voorloper. Hij is altijd met verbetering en vernieuwingen bezig. Hij heeft een grote invloed op de modernisering van de huidige HEMA winkels met hun HEMA horeca concepten. Leuk voorbeeld is dat in Ouddorp als enige HEMA franchisenemer een apart HEMA horeca concept heeft ontwikkeld met kip, vis en ijs en daarnaast ook in Ouddorp een aparte HEMA outlet winkel heeft geopend. Het dagelijkse leven leuker, makkelijker en beter te maken zit dus bij deze familie bedrijven echt in de genen.

https://www.scopeservices.nl/wp-content/uploads/2023/01/HEMA-broodjesafdeling-2.jpg

Onze samenwerking

Voor deze ondernemers verzorgt Scope de financiële- en salarisadministratie en stellen wij de maandelijkse rapportages op. De uitkomsten worden periodiek besproken. Wij zijn eigenlijk de parttime controller voor deze ondernemingen. Zo assisteren wij ook met het opstellen van (cash)flow begrotingen, het voorbereiden van de financieringsaanvragen en investeringsbeslissingen, besprekingen met de bank en zijn wij de sparringpartner op allerlei gebied zoals de strategie.

Naast dit werk begeleiden wij hen ook fiscaal en juridisch. Uitgangspunt daarbij is gebruik te maken van de fiscale regelingen, doch niet over de fiscale grenzen te gaan. Mooi voorbeeld daarvan is dat wij recentelijk de Tweede tranche van de bedrijfsopvolging onder de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) hebben afgerond. Een goed contact en overleg met de notaris en de belastingdienst is daarbij essentieel.

De nieuwe generatie gaat de komende jaren de winkels verder overnemen. Digitalisering, automatisering en sturen op data is daarbij essentieel. Scope is daar helemaal klaar voor.

Gerelateerde content

 

Vlaamsch Broodhuys

 

Poké Perfect

 

De Flintenhoeve en Scope Workforce Planner